2 hrnky lískových oříšků
1 hrnek mandlového mléka (domácího nebo kupovaného)
1 vanilkový lusk
4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
8 lžic tmavého agáve sirupu
6 lžic kakaa
1/2 lžičky soli
Odměříme do misky kokosový olej ve ztuhlém stavu a vložíme ho do vodní lázně rozpustit. Teplota nesmí přesáhnout 42 °C.Do mixéru nebo food processoru nasypeme lískové oříšky a mixujeme je na maximální rychlost tak dlouho, až se z ořechů začne uvolňovat tuk. Občas robot vypneme a stěrkou seškrábeme ořechy ze stěn. Mixujeme dál, až se z ořechů stane olejovitá pasta.Vanilkový lusk podélně rozřízneme a lžičkou z něj vyškrábneme jadérka, která přidáme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi.Směs vyšleháme do jemného krému na maximální rychlost. Krém naservírujeme do připravených sklenic, ozdobíme sekanými ořechy a podáváme.
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :-)
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Autor: Susa | |
Datum vložení: 31.01.2016 10:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz