500 g jahod
140 g bílého řeckého jogurtu
4 lžíce rostlinného mléka
třtinový cukr (nemusí být)
2 lžičky rostlinné želatiny agar
Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Pokud chceme panna cottu sladší, přidáme k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.Jakmile jahodový krém začne probublávat, odstavíme ho z plotny, vmícháme 2 lžičky želatiny a už dále nevaříme.Metličkou vše promícháme, nalijeme do mističek a necháme do druhého dne vychladnout v lednici.
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky.
Agar koupíte ve zdravé výživě.
http://cookingwithsusa.blogspot.cz/
Autor: Susa | |
Datum vložení: 26.03.2016 16:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz