2-2,5 hrnku nastrouhané červené řepy
200 g vysokoprocentní tmavé čokolády (alespoň 60 %)
1 hrnek hladké mouky
1/3 hrnku holandského kakaa
4-5 lžic medu
1/2 hrnku rostlinného oleje (slunečnicový)
2 vejce (ve veganské verzi lze nahradit 2 rozmačkanými banány)
1 špetka soli
1 lžička jedlé sody
Troubu předehřejeme na 170 °C.Syrovou řepu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.Čokoládu rozpustíme nad párou a necháme prochladnout.V jedné míse smícháme suché suroviny - mouku, kakao, sůl a sodu.V druhé míse vyšleháme med a vejce do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a olej. Rozmícháme a vsypeme sypkou směs.Nakonec přidáme řepu a pořádně vmícháme do těsta.Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a rovnoměrně rozprostřeme.Pečeme cca 40 minut při 170 °C. Pokud použijeme test se špejlí, nebude po píchnutí do těsta nikdy úplně suchá díky řepě. Těsto je výrazně vláčnější, než obvyklá těsta.
Autor: Kaczik | |
Datum vložení: 21.01.2016 16:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz