Na těsto:
4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek hladké mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
0,5 hrnku oleje
0,5 hrnku mléka
Na krém:
3 jahodové pudinky
0,5 l mléka
5 PL lžic cukru
3 balíčky čiré želatiny (používám želatinu v plátcích)
250 g másla
2 KL jahodového aroma
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g másla
Vejce s cukrem a olejem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupnů.
Mléko smíchame s pudinkem, nalijeme do hrnce a za stalého míchani vaříme do zhoustnuti. Odstavíme a necháme vychladnout.
Želatinu připravime dle návodu.
V druhé míse utřeme máslo s cukrem a jahodovým aroma a pomalu vmíchame vychladlý pudink a připravenou želatinu.
Takto hotový krém nalijeme na vychladlý korpus.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoladu s máslem a nalijeme na náplň, můžeme zdobit čerstvými jahodami.
Dáme vychladnout do lednice.
Autor: Janee | |
Datum vložení: 23.01.2016 17:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz