100 g instatní polenty
30 g rozinek
30 g sekaných mandlí nebo jiné ořechy
40 g cukr krupice
40 g másla
1 vejce
5 PL polohrubé mouky
5 PL mléka
1/2 KL kypřící prášek do pečiva
pomerančová kůra
olej na smažení
moučkový cukr
vanilkový cukr na posypání
Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru, rozinky, mandle a opět promícháme. Pokud je těsto hutné, můžete přidat trochu pomerančové šťávy.Ve fritéze nebo ve vyšším kastrůlku rozpálíme olej.Rukama lehce potřenýma olejem tvoříme kuličky a dozlatova je v oleji osmažíme.Kuličky vyndáme na papírovou utěrku, aby se přebytečný olej vsáknul.Servírujeme ještě teplé, posypané cukrem. Ale i studené jsou výborné.
Polentové kuličky můžete udělat také naslano.
Autor: radiator (Míla) | |
Datum vložení: 28.01.2016 18:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz