Krém:
180 g bílé čokolády
250 ml mléka
250 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) pokojové teploty
3 plátky želatiny (6 gramů)
Na ozdobení:
bílá čokoláda
maliny
jahody
Čokoládu nasekáme na menší kousky.
Želatinu namočíme do studené vody.
Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda kompletně nerozpustí.
Do směsi mléka a čokolády zamícháme vymačkanou nabobtnalou želatinu.
Do jogurtu dáme několik lžic předešlé směsi, promícháme.
Za stálého míchání přilijeme jogurt do směsi mléka. Dobře promícháme.
Směs rozdělíme do pohárů, necháme vystydnout a pak dáme alespoň na dvě hodiny ztuhnout do lednice.
Před podáváním ozdobíme bílou čokoládou a malinami nebo jahodami.
Můj tip: Přibližně hodinu před servírováním vyndáme poháry s krémem z lednice, tak aby při podávání měl krém pokojovou teplotu.
http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 30.01.2016 14:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz