TopRecepty.cz

Kynutá buchta s tvarohem a jablky


Kynutá buchta s tvarohem a jablky

Suroviny

Těsto:
180 g polohrubé mouky
130 g hladké mouky
1 vejce
125 ml mléka
1 vanilkový cukr
21 g čerstvého droždí (1/2 kostky)
1 špetka soli
2 lžíce cukru
75 ml oleje
na špičku nože muškátového květu
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
1 vanilkový cukr
trochu strouhané citronové kůry
1-2 lžíce cukru
1 lžička vanilkového pudingu
mléko podle potřeby
Jablečná náplň:
450 g oloupaných a nastrouhaných jablek
50 g másla
1 lžíce citronové šťávy
2-3 lžíce cukru
1 balíček vanilkového cukru
30 g hrubě strouhaných vlašských ořechů
1 hrst rozinek
1 lžíce vanilkového pudingu
máslo
moučkový cukr
Dále:
tuk na vymazání pekáčku

Postup

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu osladíme a necháme vzejít kvásek.Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme. Pekáček vymažeme tukem.Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké, pružné těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.Tvaroh vymícháme s vejcem, cukrem, citronovou kůrou a pudinkem. Když je hustější tvaroh, můžeme přidat trochu mléka, já měla ve vaničce, takže to nebylo třeba.V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme jablka, citronovou šťávu, ořechy, rozinky, vanilku a cukr podle chuti. Chvilku dusíme, pak vmícháme pudink a dáme vychladnout.Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části, polovinu opatrně vyválíme a přeneseme do máslem vymazaného pekáčku.Potřeme jablečnou náplní, pak tvarohovou a zakryjeme zbylým těstem. Necháme ještě asi 15 minut kynout, potřeme mlékem a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C.Pečeme přibližně 40 minut. Po vyndání z trouby hned potřeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Samozřejmě se dá udělat na větším pekáčku, nebude pak tak vysoká. Když budou jablka moc šťavnatá, tak buď trochu vymačkejte, nebo přidejte trochu pudinku.

autor Autor: mysulka (Lenka)
Datum vložení Datum vložení: 30.01.2016 18:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz