Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
4 větší jablka
1 hrnek cukru
0,5 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
2 vejce
1 hrnek mléka (podle šťavnatosti jablek)
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
0,5 lžičky skořice
Krém:
250 g tučného tvarohu (v kostce)
150 g pomazánkového másla
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
cukr (podle chuti)
strouhaná čokoláda na zdobení
Jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.Smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a skořici. Přidáme vejce, nastrouhaná jablka, rum a olej. Podle potřeby a šťavnatosti jablek doléváme mléko a vymícháme do polotuhého těsta.Nalijeme na hluboký plech s pečicím papírem.Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 25-30 minut.Než buchta vychladne, vyšleháme tvaroh s máslem, zakysanou smetanou a cukrem. Natřeme na vychladlou buchtu. Posypeme nastrouhanou čokoládou.
Když potřebujete rychlovku, stačí jen pocukrovat.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 31.01.2016 14:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz