(1 plech)
těsto
400 g mouky různých kombinací (v mém případě to bylo 200 g pšeničné celozrnné a 200 g polohrubé)
80 g rozehřátého kokosového oleje (či jiného oleje)
cca hrnek rostlinného mléka
1/2 kostky droždí
1 lžíce cukru
špetka soli
datlové pyré
200 g vypeckovaných sušených datlí
200 ml vody
2 lžíce lněného semínka
1 sklenice zavařených švestek nebo cca 400 g čerstvých vypeckovaných švestek
Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré.
Těsto je klasické kynuté, tudíž si připravíme kvásek z droždí, lžíce cukru a trochy vlažného rostlinného mléka. Kvásek zaprášíme moukou a necháme vzejít. Jakmile kvásek vzejde, smícháme jej s ostatními surovinami na přípravu těsta a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto přemístíme na plech, ve kterém je pečící papír a rukama těsto rozprostřeme až do krajů. Na těsto nalijeme datlové pyré a nakonec přidáme švestky.
Pečeme asi 30 minut na 180°C, dokud okraje nezezlátnou.
Pro další recepty koukněte na blog: www.petrasnamaste.blogspot.cz
http://petrasnamaste.blogspot.cz/2016/02/svestkovy...
Autor: Petras namaste | |
Datum vložení: 01.02.2016 12:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz