TopRecepty.cz

Nafoukané trubičky


Nafoukané trubičky

Suroviny

350 g hladké mouky
250 g másla
1 lžíce octa
6-8 lžic vlažné vody
2 žloutky

Sníh:
6 bílků
350 g cukru krupice

Na posypání:
moučkový cukr
vanilkový cukr

Postup

Do másla ručně zapracujeme 100 g mouky a z těsta vytvarujeme čtverec, který necháme vychladit v lednici.Zbylou mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou (nebo hrncem) asi 30 minut odpočinout. (Misku nebo hrnec nahřejeme tak, že do ní nalijeme vroucí vodu, necháme misku chvilku nahřát a vodu vylijeme.)Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, do jehož středu položíme chladné tukové těsto a přehneme přes něj okraje spodního těsta.Těsto vyválíme a přeložíme na třetiny - jako obálku. Uložíme do lednice a necháme asi 60-90 minut odpočinout.Poté těsto vyjmeme z lednice a znovu rozválíme a přeložíme na obálku. Postup opakujeme dohromady 4x, a vždy vyvalujeme těsto do obdélníku o rozměru asi 35x25 cm.Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme 220 °C. Kovové trubičky pomastíme olejem.Z hotového vychlazeného těsta vyválíme plát o tloušťce asi 4-5 mm. Potřeme ho žloutkem a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm a dlouhé 15-20 cm.Proužky těsta namotáme na pomaštěné trubičky.Trubičky skládáme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. V polovině pečení snížíme teplotu na 190 °C.Upečené trubičky necháme vychladnout a teprve poté stáhneme z kovových trubiček.Mezitím začneme šlehat bílky nad párou a jakmile začne sníh houstnout, postupně (ve 3 dávkách) přisypeme cukr. Šleháme do lesklého a hladkého sněhu. Cukr by se měl zcela rozpustit.Sníh sundáme z páry a šleháme do zchladnutí.Trubičky naplníme sněhem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou.Naplněné trubičky pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru a můžeme podávat.

Poznámka

Tip: Vzhledem k tomu, jak je příprava listového těsta náročná, připravte si jej rovnou se 2-3 dávek a uschovejte do mrazáku. Až dostanete chuť na trubičky, závin nebo listové tyčinky, stačí těsto jen nechat povolit a můžete rovnou péct.

autor Autor: akjam
Datum vložení Datum vložení: 02.02.2016 19:59

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz