400 ml kvalitního kokosového krému (mléka)
100 ml smetany ke šlehání
želatinový ztužovač (nebo želatina)
hrst strouhaného kokosu
plátek másla
lžička medu
mražené ovoce na zdobení
Kokosový krém společně se smetanou ohřejeme a promícháme. Vmícháme podle návodu nabobtnalou želatinu (v tom případě do horkého základu) nebo prošleháme želatinový ztužovač. Není třeba sladit, kokosový krém je nasládlý.
Necháme v lednici minimálně dvě hodiny ztuhnout, mezitím na suché pánvi dozlata opražíme strouhaný kokos, vysypeme ho do misky, aby se na horké pánvi nepřepálil a na rozpuštěném másle podusíme trochu mraženého ovoce, podle druhu můžeme přisladit medem.
Panna cotta je tady v mnoha provedeních, jedna hezčí než druhá, kokosovou jsem ale nenašla. Je zas trochu jiná, kdo má rád kokos, ocení.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 04.02.2016 16:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz