200 g mandlové mouky
200 g moučkového cukru
200 g cukru krupice
50 ml vody
150 g bílků
potravinářské barvivo
Náplň:
250 g bílé čokolády
250 g šlehačky
50 g pistáciové pasty
šlehačka
nasekaná čokoláda
Promíchejte mandlovou mouku s moučkovým cukrem.Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup.Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup.Sníh nechte vychladnout na asi 50 °C a rychle spojte s mandlovou směsí.Rozdělte do mističek podle toho, jak barevné je chcete mít, do každé přidejte pár kapek barviva a promíchejte.Z odpočatého těsta tvořte pomocí cukrářského sáčku na plech vyložený pečicím papírem malé makronky. Nechte chvilku stát, aby povrch makronek trochu oschl.Pečte v troubě předehřáté na 140 °C asi 14-15 minut. Sejměte z plechu a nechte vystydnout.Na čokoládovou náplň smíchejte bílou čokoládu a šlehačku. Na pistáciovou náplň prohřejte smetanu s pistáciovým krémem, směs po částech přimíchejte k nasekané čokoládě a dohladka promíchejte. Nechte vychladit.Krémové náplně vyšlehejte a cukrářským sáčkem makronky naplňte.
http://www.majamotti.eu
Abyste makronky měli stejně velké, na spodní stranu pečícího papíru si tužkou namalujte stejně velká kolečka.
![]() |
Autor: Maja Motti (Maja Motti) |
![]() |
Datum vložení: 05.02.2016 18:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady