Korpus:
130 g másla
250 g drcených máslových sušenek
10 g kakaa
Krém:
300 ml pomerančového džusu (pomerančové šťávy)
120 g cukru krystal
10 g škrobu
250 g měkkého polotučného tvarohu (ve vaničce)
3 ks žloutků
9 g práškové želatiny
150 g mascarpone
130 g moučkového cukru
150 ml smetany ke šlehání
Dohotovení:
5 plátků pomeranče na půlky
Korpus:
V igelitovém sáčku rozdrtíme válečkem sušenky (můžeme použít i kakaové, to jest vynecháme kakao v dalším kroku). Rozpustíme máslo a přidáme ho k sušenkám. Nakonec vmícháme kakao. Dno formy vyložíme pečícím papírem a upěchujeme do něj vzniklou směs (nejlépe to jde obrácenou stranou lžíce). Dáme do mrazáku zatuhnout.
Krém:
Práškovou želatinu namočíme do malého množství studené vody a necháme nabobtnat (cca 10 minut). Pomerančový džus rozdělíme na poloviny. První půlku dáme vařit a do druhé vmícháme škrob, žloutky a krystalový cukr. Když začne první půlka bublat, přilijeme druhou a doděláme do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu. Necháme vychladnout.
Následně si vyšleháme smetanu do tuha a v druhé míse smícháme Mascarpone s tvarohem a cukrem moučka (mixérem nebo ručně). Do směsi mascarpone po částech zamícháme ještě teplou pomerančovou směs. Nakonec metlou vmícháme ušlehanou smetanu. Vše důkladně promícháme a naneseme na zmrzlý korpus. Dáme do lednice zatuhnout (2-3 hodiny minimálně). Po ztuhnutí položíme na každou porci plátek pomeranče.
Můžete použít i jiný džus, než pomerančový. Dělala jsem i z jahodového nebo hruškového, obojí zabodovalo. Stačí použít fantazii a tvořit podle vlastní chuti.
Autor: Maty.tekk | |
Datum vložení: 09.02.2016 13:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz