550 g červené řepy (asi 4 střední kusy)
200 g kvalitní čokolády ( 75 % a víc)
120 g másla
250 g krystalového cukru
3 větší vejce
130 g hladké mouky
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme nebo nasekáme a se lžící vody dáme v nádobě vhodné do mikrovlnky vlnit na 800 W / 15-16 minut.
Do horké řepy nalámeme čokoládu, nakrájíme máslo a dáme ještě vlnit, ale jen 1 min na 450 W, potom rozmixujeme.
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, vmícháme mouku a opatrně přimícháme trochu vychladlou řepnou směs.
Dáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180-190°C pečeme 25-30 minut. Vršek má být popraskaný a střed měkký a vláčný. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme nepocukrované.
Našla jsem recept podobný, ale není úplně stejný. Je možno smazat.
Kdo nechce použít mikrovlnku, může řepu uvařit klasicky nebo upéct v troubě.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 16.02.2016 09:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz