3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru pískového
1 lžíce hladké mouky
špetka soli
pár kapek citronové šťávy
lžička másla a cukr na vymazání misky
meruňkový kompot
1 lžička maizeny nebo pudinkového prášku
1 lžička cukru
1 lžička másla
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli a pár kapkami citronu vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky s oběma cukry utřeme do pěny.
Do žloutkové pěny opatrně vmícháme tuhý sníh a lžíci mouky a navršíme do zapékací misky, vymazané máslem a vysypané cukrem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 st. asi 15 minut - dozlatova.
Mezitím vyndáme pár meruněk z kompotu, necháme je okapat a z kompotové šťávy, maizeny, lžičky cukru a lžičky másla svaříme "omáčku".
Dezert podáváme horký, obložený meruňkami a přelitý meruňkovou omáčkou.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 18.02.2016 11:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz