600 g oloupané syrové červené řepy
150 g vlašských ořechů nasekaných na hrubší kousky
120 g Lučiny
500 ml vody
2 Galaretky s višňovou příchutí (sladká sypká želatina)
2 oloupané větší pomeranče nakrájené na drobné kostičky
šťáva z 1citronu
silikonové formičky nebo jiné tvořítka
potravinářská folie
Formičky, nebo misky ve kterých budeme“sladké mlsání“chladit, vyložíme potravinářskou folií, pro pozdější snadné vyklopení. Silikonové vykládat nemusíme.
Do hrnce dáme 500 ml vody, uvedeme k varu, necháme 5 minut zchladnout a poté vsypeme obě Galaretky. Metličkou promícháváme do úplného rozpuštění.
Řepu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Přidáme Lučinu a ponorným mixérem rozmixujeme na jemnou kaši.
Přidáme pomeranče, ořechy, citronovou šťávu a rozpuštěnou želatinu. Vše promícháme a nalijeme do formiček.
Necháme v chladnu ztuhnout nejlépe do druhého dne. Na talíři ozdobíme plátkem pomeranče a šlehačkou.
Galaretka je ochucená sladká sypká želatina, kterou můžeme koupit v Lidlu, nebo v Tescu.
Můžeme ji nahradit želatinou na přípravu vaječné tlačenky, kterou po rozpuštění ochutíme medem a citronem.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 22.02.2016 19:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz