Těsto:
5 vajec
5 lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
Náplň:
400 ml smetany ke šlehání
2 velké lžíce krupicového cukru
1/2 lžíce vody
1 ztužovač šlehačky
marmeláda podle chuti
Den před pečením si připravíme šlehačku. Do kastrůlku, nejlépe s nepřilnavým povrchem dáme cukr, zakápneme vodou a za stálého míchání rozpustíme na karamel. Dáváme pozor, aby moc nezhnědl, měl by mít barvu medu. Pak odstavíme z ohně a opatrně vmícháme šlehačku. Vrátíme zpět na oheň a při stálém míchání necháme karamel rozpustit a povaříme. Šlehačku dáme do druhého dne do lednice.
Druhý den vyšleháme se ztužovačem.
Na těsto si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně zašleháme cukr, žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku.
Plech vyložíme pečícím papírem, pomažeme tukem a rozetřeme těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C. Pečeme 8 - 10 min.
Ještě horkou roládu stočíme a necháme vychladnout. Pak potřeme marmeládou, vyšlehanou šlehačkou a opatrně stočíme.
Recept na karamelovou šlehačku jsem slyšela v rádiu. Je tak akorát sladká, ale má úžasnou karamelovou chuť.
Autor: mysulka (Lenka) | |
Datum vložení: 23.02.2016 16:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz