TopRecepty.cz

Leopardí buchta


Leopardí buchta

Suroviny

250 ml mléka
25 g vanilkového pudinku nebo Maizeny
2 lžíce cukru
1 vanilkový lusk nebo burbon vanilkový
1 lžíce čerstvé strouhané pomerančové kůry
50 g másla
21 g čerstvého droždí (nebo přiměřené množství droždí suchého)
370 g hladké mouky
3 lžíce kakaa (podle potřeby)
2 lžíce mléka (do kakaa)
Na povrch:
100 g čokolády na vaření
1 lžíce másla
1 lžička mléka
drcené vlašské ořechy

Postup

Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo, necháme přikryté fólií trochu vychladnout - tak na 30 °C.Vlažný pudink přesuneme do mísy, rozdrobíme droždí, vidličkou důkladně promícháme, necháme pár minut odpočinout a pak zapracujeme pomerančovou kůru a mouku. Vypracujeme pevné pružné těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.První půlku těsta dáme do misky, zakryjeme fólií a necháme kynout, druhou polovinu ještě rozpůlíme a do každé části zapracujeme kakao, rozmíchané ve lžíci horkého mléka - jedna část bude světlejší (s jednou rovnou lžící kakaa) a druhá tmavší (použijeme kakaa více). Obě kakaová těsta necháme také samostatně přikryté fólií vykynout - tak za cca 45 minut by těsta měla zdvojnásobit svůj objem.Každé z vykynutých těst rozdělíme na osm dílů a vytvarujeme do válečků - dovnitř přijde váleček světle hnědého těsta, obalí se vyváleným těstem tmavým a nakonec těstem světlým - tak jak je na fotografii.Vzniklých osm válečků ještě "poválíme" na přiměřenou délku tak, aby byly dlouhé jako forma, ve které budeme péci - pekla jsem ve formě na chlebíček velké cca 11x22 cm. Tu vyložíme pečicím papírem tak, aby přesahoval boční dlouhé strany a válečky těsta do ní naskládáme. Přikryté necháme ještě minimálně půl hodiny kynout, mezitím zapneme troubu na 180 °C.Po vložení buchty do trouby snížíme teplotu na 160 °C, pečeme asi 25 minut a zkoušíme špejlí, zda je hotovo.Upečenou buchtu vyndáme pomocí přesahujícího pečicího papíru z formy, necháme trochu zchladnout, polijeme čokoládovou polevou a posypeme drcenými ořechy.

Poznámka

Impovizace podle francouzského blogu Alter Gusto

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 25.02.2016 22:53

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz