TopRecepty.cz

Preclíkové čokoládové koláčky


Preclíkové čokoládové koláčky

Suroviny

60 g sušenek Lotus
60 g slaných preclíčků
100 g másla


Náplň:
200 g čokolády na vaření
150 ml smetany na šlehání
2 lžíce likéru typu Baileys

Postup

Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.
Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli - tak deset minut - zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny - lépe až do druhého dne.
Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.

Poznámka

Volně podle receptu z Alberta.
Do druhého dne zbyl poslední košíček. Kombinace lehce slaného těsta s čokoládou je báječná.

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 02.03.2016 20:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz