60 g sušenek Lotus
60 g slaných preclíčků
100 g másla
Náplň:
200 g čokolády na vaření
150 ml smetany na šlehání
2 lžíce likéru typu Baileys
Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.
Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli - tak deset minut - zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny - lépe až do druhého dne.
Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.
Volně podle receptu z Alberta.
Do druhého dne zbyl poslední košíček. Kombinace lehce slaného těsta s čokoládou je báječná.
Autor: hosta | |
Datum vložení: 02.03.2016 20:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz