6 vajec
8 lžíc hnědého krystalového cukru
2 lžíce oleje
4 lžíce kakaa
10 lžic polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku
Náplň:
1/2 kostky rozpuštěného másla
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1 kostka měkkého tvarohu
1 menší kelímek zakysané smetany
Vejce a cukr vyšleháme na hustou, krémovou pěnu. Za stálého šlehání přidáme olej. Kakao, mouku a kypřicí prášek pomalu a opatrně přidáváme do těsta.Včas vyhřejeme troubu na 175 °C.Když je těsto krásně vyšlehané, vylijeme ho na plech na pečicí papír a rozetřeme na tenkou vrstvu. Pečeme 9-10 minut, propečenost můžeme kontrolovat špejlí. Necháme v klidu vychladnout.Náplň: Vyšleháme společně máslo a moučkový i vanilkový cukr. Do směsi všleháme i tvaroh a nakonec zakysanou smetanu.Vychladlé těsto přepůlíme, jednu stranu potřeme krémem (asi 1cm vysoké) a přiklopíme. Pečicí papír rovněž překlopíme tak, aby byla celá buchta "zabalená". Pak necháme minimálně dvě hodiny dojít v lednici a nakonec nakrájíme na libovolně velké řezy.
Recept je od Ládi Hrušky (s malinko vlastní úpravou) - Láďa Hruška má v originále dvojnásobnou náplň, pro nás stačí poloviční.
Autor: hanivasi | |
Datum vložení: 12.03.2016 16:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz