120 g domácí lučiny
3 vejce
100 g hořké čokolády na vaření
1 lžíce bílých čokovloček
Předehřejeme troubu na 170 st. Čokoládu rozpustíme na misce nad parou. Než se rozehřeje, oddělíme bílky od žloutků.
Do misku s rozpuštěnou čokoládou vmícháme lučinu, přidáme i žloutky a vše důkladně zamícháme.
Vyšleháme dotuha bílky a opatrně je do směsi přimícháme. Přimícháme i bílé čokoládové zdobení. Můžete dál i lžičku cukru nebo sladidlo (podle toho, jak "hořkou" čokoládu použijete).
Lžící naplníme muffinové košíčky do tří čtvrtin, postavíme je do pekáče a kolem nich opatrně nalijeme horkou vodu.
Pečeme 20 minut na 170 st., troubu vypneme a necháme dojít dalších 15 minut v zavřené troubě
Tento recept na "japonský" koláč oběhl po internetu snad celý svět, i zde dortík z tohoto (ale bílého) těsta je, přidávám do podobných
Autor: hosta | |
Datum vložení: 13.03.2016 17:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz