1 plát křehkého těsta
Náplň:
900 až 1000 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce cukru
2 lžičky mleté skořice
80 g másla
Drobenka:
4 lžíce krupice
3 lžíce cukru
2 lžíce ztuhlého másla
trocha mleté skořice
Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou rozvařená na pyré a většina tekutiny se vypařila. Pyré odstraníme z ohně a necháme ho částečně vychladnout.
Drobenka: Všechny suroviny společně vypracujeme na drobenku.
Těstem vyložíme formu o průměru 24 cm, přesahující kousky těsta ořízneme. Těsto ve formě propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, na papír nasypeme luštěniny a těsto dáme zapéct 10 minut do předehřáté trouby na 180°C. Odstraníme papír s luštěninami a těsto dáme ještě na 10 minut péct.
Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout, pak předpečené těsto naplníme jablkovým pyré a povrch posypeme drobenkou. Pečeme asi 25-30 minut na 180°C, dokud není vršek koláče zlatavé barvy.
Koláč můžeme podávat teplý nebo studený.
Skvěle ho doplňuje vanilková zmrzlina nebo šlehačka.
Autor: Miquel | |
Datum vložení: 14.03.2016 11:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz