TopRecepty.cz

Jablečný koláč s drobenkou z krupice


Jablečný koláč s drobenkou z krupice

Suroviny

1 plát křehkého těsta

Náplň:
900 až 1000 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce cukru
2 lžičky mleté skořice
80 g másla

Drobenka:
4 lžíce krupice
3 lžíce cukru
2 lžíce ztuhlého másla
trocha mleté skořice

Postup

Náplň: Do kastrolu dáme citronovou šťávu a jablka nakrájená na kousky, promícháme. Přidáme cukr, skořici a máslo. Jablka vaříme za občasného míchání, dokud nejsou rozvařená na pyré a většina tekutiny se vypařila. Pyré odstraníme z ohně a necháme ho částečně vychladnout.
Drobenka: Všechny suroviny společně vypracujeme na drobenku.
Těstem vyložíme formu o průměru 24 cm, přesahující kousky těsta ořízneme. Těsto ve formě propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír, na papír nasypeme luštěniny a těsto dáme zapéct 10 minut do předehřáté trouby na 180°C. Odstraníme papír s luštěninami a těsto dáme ještě na 10 minut péct.
Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout, pak předpečené těsto naplníme jablkovým pyré a povrch posypeme drobenkou. Pečeme asi 25-30 minut na 180°C, dokud není vršek koláče zlatavé barvy.

Poznámka

Koláč můžeme podávat teplý nebo studený.
Skvěle ho doplňuje vanilková zmrzlina nebo šlehačka.

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 14.03.2016 11:54

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz