5 žloutků
5 bílků
100 g krystalového cukru
40 g holandského kakaa
1 kelímek mascarpone
cca 4 lžíce mléka
vanilkový cukr (podle chuti)
1 lžíce změklého másla
Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Z korpusu sloupněte papír, rozpulte ho, na jednu polovinu natřete krém a druhou ho přiklopte.
Těsto je na malý plech.
http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...
Autor: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne | |
Datum vložení: 14.03.2016 14:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz