TopRecepty.cz

Křehké řezy


Křehké řezy

Suroviny

5 žloutků
5 bílků
100 g krystalového cukru
40 g holandského kakaa
1 kelímek mascarpone
cca 4 lžíce mléka
vanilkový cukr (podle chuti)
1 lžíce změklého másla

Postup

Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému. Z korpusu sloupněte papír, rozpulte ho, na jednu polovinu natřete krém a druhou ho přiklopte.



Těsto je na malý plech.

Poznámka

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/...

autor Autor: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne
Datum vložení Datum vložení: 14.03.2016 14:13

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz