3 vejce
150 g měkkého tvarohu
150 g bílé čokolády
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty.
Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem.
Koláč pečeme 15 minut při teplotě 170°C, pak teplotu snížíme na 160°C. Po 15 minutách troubu vypneme a koláč necháme ještě ve vypnuté troubě dalších 15 minut dopéct.
Hotový koláč necháme vychladnout, vyklopíme z formy a lehce pocukrujeme.
Nejlépe chutná dobře vychlazený.
Použila jsem formu o průměru 18 cm a tak je koláček nižší. Na chuti mu to ale neubírá.
Recept jsem si opsala odněkud z netu. Je opravdu výborný.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 14.03.2016 21:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz