300 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
100 g hladké čirokové mouky
50 g mletých ořechů nebo ořechové mouky (vlašské nebo lískooříškové, Adveni)
110 g cukru
1 prášek do pečiva
strouhaná kůra z 1 citronu
3 lžíce citronové šťávy
4 lžíce oleje
cca 450 ml vody
3-4 jablka
1 lžička skořice
2 lžíce třtinového cukru
Mouky promícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a citronovou šťávou. Poté přidáme tekuté suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem krátce prošleháme. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, obalíme ve směsi cukru a skořice a rozložíme na těsto. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až těsto přestane lepit na špejli. Po upečení koláč přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.
Cukr na jablkách při pečení zkaramelizuje, proto ho určitě nevynechávejte, i když jsou jablka sladká sama o sobě.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Autor: petram | |
Datum vložení: 15.03.2016 20:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz