1,5 kg jablek
1 skořicový cukr
1 vanilkový pudink
trochu strouhané citronové kůry
1 lžíce cukru (nebo pár kapek citronu, podle kyselosti jablek)
1 špetka mletého hřebíčku
Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba je přislazovat, někdy je naopak potřeba přidat trochu citronové šťávy pro zmírnění sladkosti.Je dobré přidat špetku mletého hřebíčku, nemáme-li mletý, přidáme celý hřebíček, ale je potřeba ho pak najít a vyndat.
Toto je náhražka za jablečná povidla, která se ve sklenicích často kazí. Lze použít jakákoliv jablka. Zbylou náplň lze zmrazit, po rozmrazení nezřídne.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 29.04.2009 16:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz