TopRecepty.cz

Náplň do koláčů a buchet - jablečná


Náplň do koláčů a buchet - jablečná

Suroviny

1,5 kg jablek
1 skořicový cukr
1 vanilkový pudink
trochu strouhané citronové kůry
1 lžíce cukru (nebo pár kapek citronu, podle kyselosti jablek)
1 špetka mletého hřebíčku

Postup

Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme vše mimo pudinku a necháme přejít varem.Pak v minimálním množství vody rozmícháme pudinkový prášek, zalejeme jablka a trochu povaříme.Jablka jsou většinou dost sladká, takže netřeba je přislazovat, někdy je naopak potřeba přidat trochu citronové šťávy pro zmírnění sladkosti.Je dobré přidat špetku mletého hřebíčku, nemáme-li mletý, přidáme celý hřebíček, ale je potřeba ho pak najít a vyndat.

Poznámka

Toto je náhražka za jablečná povidla, která se ve sklenicích často kazí. Lze použít jakákoliv jablka. Zbylou náplň lze zmrazit, po rozmrazení nezřídne.

autor Autor: Hella
Datum vložení Datum vložení: 29.04.2009 16:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz