5 vajec
150 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
Krém:
1 sýr Arla - natural cream cheese (nebo Philadelphia)
1 vanička tvarohu
1 smetana 33%
malinová marmeláda (nejlépe domácí)
125 g malin
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a olejem, bílky s druhou polovinou cukru. Smícháme opatrně dohromady, přisypeme prosátou mouku a jemně promícháme. Vylijeme na plech s pečícím papírem, stěrkou zarovnáme a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 8 - 10 minut. Po upečení přiložíme nahoru plát pečícího papíru, plech otočíme, odloupneme připečený papír (ale ponecháme) a roládu ihned smotáme a necháme vychladnout.
Krém:
Vyšleháme si šlehačku se Smetana Fixem, smícháme tvaroh se sýrem a nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dochutíme cukrem podle chuti.
Vychladlý korpus opatrně rozmotáme, potřeme malinovým jamem a natřeme sýrovým krémem. U kraje poklademe malinami a smotáme. Celou roládu potřeme krémem, nahoře ozdobíme trezírovací špičkou a poklademe malinami. Lehce poprášíme mletým cukrem.
Místo šlehačky lze použít zakysanou smetanu, ale pak je potřeba přidat do krému 2 PL želatinového ztužovače. Aby se mi roláda nelepila k podložce, podsypávám kokosem. http://www.majamotti.eu
Autor: Maja Motti (Maja Motti) | |
Datum vložení: 21.03.2016 11:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz