250 g mascarpone
4 lžíce likéru Bombardino + trochu na dozdobení
pár čerstvých jahod
1 vanilkový cukr
šťáva z poloviny citrónu
citronová kůra
piškoty (můžete použít i cukrářské)
silná káva (na namáčení piškotů)
vyšlehaná smetana na šlehání
Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.Piškoty namočíme ve vychladlé kávě a vyskládáme jimi dno pohárů. Strany obložíme jahodovými plátky (můžete je vrstvit třeba i do krému) a vymíchaným krémem naplníme poháry.Zdobíme šlehačkou a polijeme ještě zlehka Bombardinem.
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Autor: 1974andrea (Andrea Motlíková) | |
Datum vložení: 23.03.2016 11:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz