500 g čerstvých jahod
200 ml smetany 33%
20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku
2 lžíce tekutého medu
1 lžíci citronové šťávy
Na ozdobu budeme potřebovat:
pár kousků čerstvých jahod
čokoládový toping
šlehačku
Do většího hlubšího hrnce dáme zahřát smetanu s medem. Přidáme želatinu, dobře vařečkou, nebo vidličkou promícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím opláchneme a na drobnější kousky nakrájíme jahody, přidáme citronovou šťávu a ponorným mixérem je rozmixujeme na hrubší kousky.
Rozmixované jahody přidáme k nabobtnalé želatině, promícháme a nalijeme do menší čtvercové, nebo obdélníkové misky s rovným dnem (pro pozdější snadnější vykrajování).
Dáme ztuhnout do lednice. Poté dno misky na chvíli ponoříme do horké vody, aby směs malinko povolila a pak překlopíme na prkýnko, nebo na talíř. Vykrajovátkem vykrojíme porce, které na talíři ozdobíme topingem, šlehačkou a jahodami.
Směs také můžeme nalít do silikonových formiček. Ovoce můžeme použít i jiné, hodí se i kompotové.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 24.03.2016 19:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz