170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová)
80 g másla pokojové teploty
80 g zakysané 15% smetany
špetka soli
Švestková náplň:
švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot)
80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky)
1/2 ČL mleté skořice
Mouku, máslo, smetanu a sůl zpracujte v kompaktní těsto, zabalte do folie a nechte cca 1/2 hodiny odpočívat v lednici. Mezitím nechte okapat kompotované švestky, které potom smíchejte s mandlemi a skořicí.
Těsto z lednice vyválejte do obdélníku, poklaďte na něj švestky, zabalte, stlačte oba konce, aby švestky nevytékaly, dejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby na 180°C na asi 25 - 30 minut.
Křehký a dobrý. http://www.majamotti.eu
Autor: Maja Motti (Maja Motti) | |
Datum vložení: 26.03.2016 12:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz