Tmavý korpus:
6 vajec
225 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
110 g hladké mouky
35 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Kokosový korpus:
5 bílků
170 g krupicového cukru
200 g kokosové moučky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
500 ml mléka
1 pudink Latté
80 g cukr krupice
1 vanilkový cukr
5 žloutků
3 lžíce hladké mouky
250 g másla
trochu rumu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
100 ml smetany 33%
20 g 100% tuku
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do pěny. Těsto rozdělíme na dva stejné, pečícím papírem vyložené plechy a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme kokosový plát.
K bílkům přidáme špetku soli a opět ušleháme sníh a po částech do něj zapracujeme cukr. Potom zlehka vmícháme kokos promíchaný s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na stejný, pečícím papírem vyložený, plech. Pečeme asi 20 minut až povrch lehce zrůžoví.
V kastrůlku prošleháme 400 ml mléka, cukr, puding, mouku a svaříme. Potom přimícháme prošlehané žloutky se zbytkem mléka a krátce provaříme. Odstavíme ještě chvíli mícháme, pak přikryjeme folií a necháme zchladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně do něj zašleháme vychladlý puding.
Jeden tmavý plát natřeme polovinou krému, přiložíme kokosový plát a potřeme druhou polovinou krému, tu přikryjeme druhým tmavým korpusem.
Šlehačku, čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polevu naneseme na korpus a posypeme strouhaným kokosem.
Inspirace: upravený recept z Knihovničky receptů
Tip: moučník je velmi lehký a jemný, příště posypu kokosovou moučkou.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 27.03.2016 21:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz