Náplň bílá:
100 g tvarohu měkkého tučného
1 cukr vanilkový (příp. vanilkové aroma)
cukr (podle chuti)
Náplň žlutá:
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
1 vaječný žloutek
trochu rumu
Syrová vajíčka pořádně očistíme. Opatrně rozbijeme a obsah jinak využijeme. (Upotřebila jsem je do velikonoční sekanice).Vybereme skořápky co nejméně poškozené, vymyjeme je, odstraníme vnitřní blánu a necháme dobře vyschnout (třeba na radiátoru).Skořápky umístíme do kalíšků nebo do plata od vajíček.Připravíme náplně. Na bílou osladíme tvaroh vanilkovým cukrem a podle chuti dosladíme moučkovým cukrem.Na žlutou náplň v malém kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme cukr a po jeho rozpuštění žloutek. Na mírném ohni nebo ve vodní lázni mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme rumem.Skořápky naplníme bílou tvarohovou náplní, uděláme v ní důlek a vyplníme ho žlutou náplní. Vajíčka jsou určena k rychlé spotřebě.
Naplnila jsem 10 polovičních skořápek a trochu z obou náplní mi zbylo.
Inspirovala jsem se u Hosty, a použila suroviny, které byly po ruce.
![]() |
Autor: Nadja (Naďa) |
![]() |
Datum vložení: 30.03.2016 00:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady