vejce (vaječné skořápky vymyté, suché)
Náplň bílá:
100 g tvarohu měkkého tučného
1 cukr vanilkový (příp. vanilkové aroma)
cukr podle chuti
Náplň žlutá:
2 PL másla - rozpustit
2 PL cukru - vmíchat
1 vaječný žloutek
trochu rumu
Syrová vajíčka pořádně očistit, opatrně rozbít a obsah vylít (upotřebila jsem je do velikonoční sekanice).Vybrat skořápky co nejméně poškozené, vymýt je, odstranit vnitřní blánu a nechat dobře vyschnout.Skořápky umístit do kalíšků na vajíčka nebo do plata od vajíček.Připravit náplně.Náplň bílá:
Tvaroh osladit vanilkovým cukrem a podle chuti dosladit bílým cukrem.Náplň žlutá:
V malém kastrůlku rozpustit máslo, vmíchat cukr a po jeho rozpuštění žloutek. Na mírném ohni nebo ve vodní lázni míchat do zhoustnutí a nakonec ochutit rumem.Skořápky naplnit bílou tvarohovou náplní, udělat v ní důlek a vyplnit ho žlutou náplní. Vajíčka jsou určena k rychlé spotřebě.
Naplnila jsem 10 polovičních skořápek a trochu z obou náplní mi zbylo.
Inspirovala jsem se u Hosty, a použila suroviny, které byly po ruce.
Autor: Nadja (Naďa) | |
Datum vložení: 30.03.2016 00:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz