Těsto:
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek mléka
0,5 hrnku oleje
1 vejce
1 prášek do pečiva
Dále:
500 g rybízu
Drobenka:
1 hrnek hrubé mouky
100 g másla
1 hrnek cukru krupice
Pekáč nebo středně velký plech vyložíme papírem na pečení.Rybíz odstopkujeme, propláchneme a na sítu necháme okapat.Z hrubé mouky, cukru a na menší kousky nakrájeného másla vytvoříme promnutím drobenku.Do mísy dáme obě mouky, cukr, prášek do pečiva a promícháme. Pak přidáme mléko, vejce, olej a vše smícháme dohromady. Buď ručně vařechou nebo ručním šlehačem, kdy šleháme jen krátce, jen do spojení těsta.Těsto, které je řidší nalijeme na připravený plech. Povrch posypeme rybízem a nakonec drobenkou.Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut. Tato doba je pouze orientační.Prochladlý koláč nakrájíme na čtverce a podáváme.
Koláč je osvěžující, s malým množstvím těsta a rychle mizí!
Zdroj: Ze starého sešítku "Pošli recept", od té doby jiný rybízový nedělám!
Autor: Bibinka (Janinka) | |
Datum vložení: 01.05.2009 17:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz