Na těsto:
210 g hladké mouky
70 g cukru
70 g tuku
1 vejce (stačí žloutek)
1 lžička prášku do pečiva
Na kaši:
330 ml mléka
3 lžíce krupice
1 lžíce cukru
Náplň:
300 g rebarbory
1 skořicový cukr
tuk na vymazání plechu
Do kastrolku dáme mléko a krupici, uvedeme do varu, pak přidáme cukr a uvaříme hustou krupicovou kaši, kterou dáme vychladit.Potom zpracujeme všechny suroviny na těsto a rozválíme na vymazaný menší plech (asi 25x30).Na těsto rozetřeme trochu prochladlou kaši a posypeme drobnějšími kousky očištěné a oloupané reveně.Posypeme skořicovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 min.
Ze zbylého bílku můžeme vyšlehat sníh, přidat lžičku cukru (někdy přidávám i trochu mletých ořechů) a rozetřít ho po 15 minutách pečení na koláč a dopéct. Je to taková kombinace s http://www.toprecepty.cz/recept/4832-rebarborovy-k...
Pokud budete rebarboru kupovat, počítejte s tím, že 1/3 celkové váhy je odpad.
Zpracováváme pouze rebarboru trhanou do konce června, po této době už obsahuje větší množství škodlivých látek. Naše babičky kdysi říkali pro lepší zapamatování: Se svatým Jánem (24.6.), s rebarborou ámen.
Autor: Hella | |
Datum vložení: 02.05.2009 08:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz