6 vajec
120 g cukru krupice
120 g polohrubé mouky
2 lžíce prosátého kakaa
1/2 prášku do pečiva
7-8 lžic horké vody nebo kávy
2 lžíce oleje
krém
240 ml vody
100 g cukru
400 g sušeného mléka
300 g lískooříškového krému
250 g másla
vanilkový cukr
500 ml šlehačky (může být i rostlinná bez ztužovače)
2 ztužovače
Začneme krémem, aby trochu ztuhl. Do vlažné vody dáme rozpustit cukr a po té vsypeme mléko. Po smíchání přidáváme po kouscích máslo, vyšleháme a nakonec nutellu (stačí i ta levnější). Prošleháme do krému. Dáme ztuhnout.Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Přidáme zbytek surovin a mícháme zlehka vařečkou. Pečeme na pečícím papíru a plech s vyšším okrajem asi 10 minut při 180-190 st.Vychladlý korpus potřeme krémem a nahoru dáme ušlehanou šlehačku.
Já jsem krém prokládala Be-Be sušenkami, ale moc nedoporučuji. Ještě druhý den nebyly dostatečně změklé. Možná to bude tím, že nebyly originál, ale bisqit sušenky. Ty jsou možná tvrdší.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 09.04.2016 10:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz