Těsto:
500 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
200 g másla
20 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
100 ml mléka
Náplň:
Skořice mletá
5 polévkových lžic cukru krystal
3 polévkové lžíce medu
50 g másla
1 vejce na potření
Z teplého mléka, cukru, droždí a 3PL mouky připravíme kvásek a necháme ho vykynout.
V míse prohněteme zbytek mouky, změkklé máslo, sůl a vejce a nakonec vmícháme kvásek, prohněteme a necháme kynout. Nakynuté těsto rozdělíme na čtyři části a každou část vyválíme na plát který potřeme skořicovou náplní, svineme a nakrájíme na plátky. Plátky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem se skořici, necháme chvíli kynout a poté upečeme ve vyhřáté troubě.
Příprava náplně: Rozpustíme máslo s medem a vmícháme cukr a skořici (množství záleží na vaší chuti).
Autor: sebena (Ivona Opiolová) | |
Datum vložení: 03.05.2009 19:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz