TopRecepty.cz

Jahodová bublanina se zakysanou smetanou


Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Suroviny

6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce cukru moučka
3 lžíce rozpuštěného másla
190 ml zakysané smetany
3 vejce
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
1 špetka soli
250 g jahod
tuk na vymazání pekáčku
hrubá mouka na vysypání pekáčku

Postup

Menší pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.V misce rozšleháme žloutky se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.Ke vzniklé tekuté hmotě přidáme rozpuštěné máslo a polovinu (tedy 3 lžíce) polohrubé mouky.Zbytek mouky promícháme s práškem do pečiva a přidáme k tekuté směsi. Nakonec opatrně zapracujeme sníh z bílků, tak aby vzniklo hladké a nadýchané těsto.Těsto nalijeme do připraveného pekáče. Jahody (může být i jakékoliv jiné ovoce) obalíme v hrubé mouce a poklademe na těsto.Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C dozlatova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá.Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme dle fantazie.

Poznámka

Místo zakysané smetany můžeme použít i smetanu ke šlehání.

autor Autor: krkovicka.x
Datum vložení Datum vložení: 17.04.2016 20:03

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz