4 vejce
6 lžic cukru
12 lžic polohrubé mouky
100 g majolky (3 vrchovaté lžíce)
0,5 prášku do pečiva
Krém:
125 g Hery (másla)
2 lžíce moučkového cukru
1/2 pudinkového prášku
250-500 g ovoce (maliny jahody)
Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.Našleháme vejce s cukrem, pak přidáme majolku, nakonec mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto urovnáme na plechu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až těsto zrůžoví.Pokud budeme péct na malém plechu, tak po upečení a vychladnutí plát těsta přepůlíme a každou půlku ještě prokrojíme jako dort. Tím nám vzniknou 4 stejně velké pláty. Promažeme krémem a spojíme.Pokud budeme péct na velkém plechu (35x40), tak po upečení plát těsta rozdělíme na stejné 4 pruhy. Pomažeme krémem a spojíme.Na krém umixujeme nebo prolisujeme ovoce, přecedíme a šťávu případně doplníme vodou, aby jí bylo 1/4 litru. Šťávu svaříme s pudinkovým práškem na kaši. Necháme vychladit.Chladnou kaši pomalu přidáváme do utřeného tuku s cukrem. Tuk i kaše by měly mít stejnou teplotu. Pokud se nám náhodou krém srazí, rozehřejeme lžíci tuku IVA (100 % ztužený tuk) a velmi tenkým pramínkem přiléváme do krému a šleháme, až se zase spojí.
Majolku můžeme nahradit majonézou nebo Poličankou.
Krém je velmi pikantní a celkově je moučník poměrně málo sladký a šťavnatý.
Lze na něj spotřebovat různé zbytky ovoce z mrazáku (ovoce podlijeme vodou, rozvaříme, scedíme atd.).
Autor: Hella | |
Datum vložení: 04.05.2009 21:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz