Těsto:
10 vajec
10 lžic vlažné vody
10 lžic krystalového cukru
10 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
špetka prášku do pečiva
Krém:
1 kelímek Mascarpone
1/2 l mléka
1,5 balíčku vanilkového pudingu
1 smetana ke šlehání
cukr dle chuti
Dozdobení:
čerstvé jahody
Dortové želé Dr.Oetker (jahodové)
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, polohrubou mouku, špetku prášku do pečiva a vmícháme ušlehaný sníh. Půlku těsta vlijeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do druhé půlky přidáme kakao a vlijeme do druhého pekáče.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.Než těsto vychladne připravíme si krém. Z mléka, puding. prášku a cukru uvaříme puding. Necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme s vychladlým pudingem a zlehka do krému zamícháme vyšlehanou šlehačku.Na vychladlý světlý piškot naneseme krém, přikryjeme tmavým piškotem a nakonec pomažeme jemně krémem.
Čerstvé jahody pokrájíme, navršíme na povrch piškotu a přelijeme dortovou želatinou.
Necháme v lednici dobře vychladit.
Autor: Miru | |
Datum vložení: 30.04.2016 21:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz