Těsto:
250 g hladké mouky (Babiččina volba na křehká těsta) a trochu na podsypání
40 g moučkového cukru
5 g kypřicího prášku do pečiva
1 vejce
70 g másla
50-70 ml mléka
Náplň:
1/2 sáčku vanilkového pudinku
250 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
20 g másla
100 g měkkého tvarohu
370-400 g rebarbory
40 g třtinového cukru
Do mísy nasypte mouku, cukr a promíchejte s kypřicím práškem. Přidejte změklé máslo a prsty promněte. Přidejte žloutek a mléko a vypracujte pružné těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici.Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvařte pudink. Když trochu zchladne, vmíchejte máslo. Během chladnutí promíchávejte metlou. Téměř vychladlý pudink promíchejte s tvarohem.Rebarboru oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Promíchejte s třtinovým cukrem.Troubu předehřejte na 190 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyndejte z lednice, rozbalte a na pomoučené pracovní ploše vyválejte na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžete oříznout.Plát přendejte na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed rozetřete krém. Nechte asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřete rebarboru a volné okraje přeskládejte dovnitř – koláč jím jakoby uzavřete. Těsto potřete bílkem.Vložte do trouby a pečte asi 30 minut.
Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/rebarborovy-kolac-s-jemnym...
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 10.05.2016 06:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz