Těsto:
250 g hladké mouky (Babiččina volba na křehká těsta)
40 g moučkového cukru
5 g kypřicího prášku do pečiva
1 vejce
70 g másla
50-70 ml mléka (dle potřeby)
hladká mouka na podsypání
Náplň:
1/2 sáčku vanilkového pudinku
250 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
20 g másla
100 g měkkého tvarohu
370-400 g rebarbory
40 g třtinového cukru
Do mísy nasypeme mouku, cukr a promícháme s kypřicím práškem. Přidáme změklé máslo a prsty promneme. Přidáme žloutek a mléko a vypracujeme pružné těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme alespoň půl hodiny v lednici odpočinout.Z pudinkového prášku, krupicového cukru a mléka uvaříme pudink dle návodu na obalu. Když trochu zchladne, vmícháme máslo. Během chladnutí promícháváme metlou. Téměř vychladlý pudink promícháme s tvarohem.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky. Promícháme s třtinovým cukrem.Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto vyndáme z lednice, rozbalíme a na pomoučené pracovní ploše vyválíme na kulatý plát, silný asi 0,5 cm. Okraje můžeme odříznout.Plát přendáme na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed rozetřeme krém. Necháme asi 4 cm od kraje volné. Na krém rozprostřeme rebarboru a volné okraje přeskládáme dovnitř – koláč jím jakoby uzavřeme. Těsto potřeme bílkem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Tento a další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/rebarborovy-kolac-s-jemnym...
![]() |
Autor: Vareniste.cz (Martina) |
![]() |
Datum vložení: 10.05.2016 06:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady