Na omládek:
100 g vody
lžičku sladěnky
15-18 g čerstvého droždí
130 g hladké mouky
Dále do těsta:
150 g podmáslí
žloutek
50 g másla
50 g cukru
370-380 g hladké mouky
špetka soli
vejce na potření
posýpka
Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvkrát promísíme.Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku" - všechny uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií vykynout.Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190°C/asi 20 minut).
Vychladlé pocukrujeme.
Pokud nechcete načínat na potírání další vejce, můžete potřít zbylým bílkem - pečivo pak ale bude hůř chytat barvu.
Další moje recepty najdete na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 11.05.2016 13:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz