350 g polohrubé mouky
20 g čerstvého droždí
250 ml vlažného mléka
70 g mletého cukru
70 g změklého másla
2 žloutky
2 špetky soli
500 g rebarbory
jahody (nebo meruňky, švestky)
strouhaná citronová kůra
Drobenka:
150 g hrubé mouky
100 g cukru krystal
100 g másla
Čerstvé droždí utřeme s cukrem. Přidáme polovinu z odměřeného množství mléka a hrst mouky. Lehce promícháme a necháme kynout.Žloutky rozmícháme s troškou mléka. Mouku smícháme se solí.Vzniklý kvásek přidáme společně se žloutky do mouky. Mícháme a postupně doléváme zbylé vlažné mléko. Nakonec přidáme máslo.Těsto pečlivě mícháme do doby, než se přestane lepit na vařečku a je vláčné. Přikryjeme a necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Těsto by mělo být hladké, na povrchu nelepivé.Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.Plech vyložíme pečicím papírem, troubu včas předehřejeme na 180 °C.Na drobenku smícháme mouku s cukrem, přidáme rozehřáté máslo a promícháme tak, aby vznikla drobenka.Těsto vymačkáme pěstí přes celý plech, poklademe rebarborou, kterou pocukrujeme, ovocem, či jinou náplní a posypeme drobenkou.Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut do zrůžovění okrajů.
Autor: krkovicka.x | |
Datum vložení: 22.05.2016 13:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz