400 g polohrubé mouky
350 g dýně (máslové, hokaido)
120 g krupicového cukru
200 g másla (nebo Hery)
200 ml mléka
3 vejce
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
1 lžíce instantní kávy (suchá, prášek)
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
Poleva:
100 g čokolády na vaření
200 g zakysané smetany
1 lžíce másla
Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni očistíme, vydlabeme a nastrouháme najemno. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Do mísy dáme všechny sypké suroviny. V mléce rozšleháme vejce s rumem. Do sypké směsi přidáme mléko, máslo a nakonec dýni. Všechno pořádně spojíme.Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 30-35 minut.Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).Polevu připravíme rozpuštěním čokolády v misce nad párou. Přidáme máslo a zakysanou smetanu. Vše společně zlehka prohřejeme a mícháme do spojení polevy.Vychladlou buchtu polijeme čokoládovou polevou.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 22.05.2016 17:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz