2 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
máslo na vymazání
mouka na vysypání formy-plechu
2 lžíce kakaa
Krém:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
cukr dle chuti
2 měkké tvarohy
250 g másla
rum dle chuti
Poleva:
1 zakysaná smetana
1 čokoláda na vaření
Žloutky s oběma cukry vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkového základu přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Oddělíme si asi polovinu těsta a do druhé půlky vmícháme kakao.Bílé těsto nalijeme na připravený plech a na světlou část nalijeme tmavé těsto. Pečeme asi 15 - 25 min. při 180 - 200°C.Krém: uvaříme pudink a hned do teplého zašleháme 250 g másla. Prošleháme, necháme trochu prochladnout a všleháme dva měkké tvarohy, cukr moučku dle chuti a trochu rumu. Našleháme a prochladlé natřeme na upečený moučník. Uhladíme a zalijeme polevou.Na polevu rozpustíme čokoládu a vmícháme jí do zakysané smetany. Rozetřeme na krém a vše necháme ztuhnout v lednici. Pak nakrájíme na řezy.
Inspirace: časopis Chvilka v kuchyni z r.2011
Autor: Fokuska (Hana Semanová) | |
Datum vložení: 24.05.2016 16:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz