6 vajec
220 g cukru krystalu
240 g hladké mouky
3 PL olivového oleje
2 PL prosátého kakaa
Krém těžká paříž:
2 šlehačky 40%
1 šlehačka 33%
300 g kvalitní čokolády
Krém mascarpone:
250 g mascarpone
50 g moučkového cukru (podle vaší chuti)
200 ml smetany ke šlehání
1/2 lžičky vanilkového aroma
višně v rumu
šlehačka na dozdobení
Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí).Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém.Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
http://www.majamotti.eu
A pokud Vám zůstane kousek korpusu a krému, můžete udělat "dort do sklenice". Stačí prokládat kousky korpusů krémem mascarpone a krémem Paříž s višněmi. A proč? protože z kousku korpusu už se Vám zákusek nepodaří udělat - ale ve sklenici nadělá parádu a chutná stejně jako zákusek :-)
Autor: Maja Motti (Maja Motti) | |
Datum vložení: 24.05.2016 17:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz