200 g dětských piškotů
malá káva
2 lžíce amaretta (mandlový likér)
500 g mascarpone
1 smetana na šlehání
lžička vanilkového aroma
3 lžíce agávového sirupu
150 g jahod
150 g malin (i v jiném poměru - používáme-li zmražené ovoce, je třeba ho nejdříve nechat povolit)
kakao na posypání
Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu dělat. Ušleháme šlehačku dotuha a přidáme k rozmíchanému mascarpone s vanilkou a sirupem. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.Ovoce rozmačkáme např. šťuchadlem na brambory a rozložíme na krém. Pak už jen dáme další vrstvu piškotů a zbytek krému. Posypeme bohatě kakaem a dáme vychladit, nejlépe přes noc, aby se piškoty krásně rozležely.
Tiramisu se správně dělá ze syrových vajec, ale u nás si nikdy nemůžete být vejci jistí, proto jsem raději zvolila variantu se šlehačkou :)
Mé další recepty najdete zde: https://varousove.wordpress.com/
Autor: varousove | |
Datum vložení: 29.05.2016 20:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz