1 smetana ke šlehání
1 tvaroh
1 kokosové mléko (pevná část)
vanilkové aroma
limetková šťáva
sirup nebo cukr na oslazení
300 g borůvek (jahody, maliny, banány)
Šlehačku ušleháme a přidáme k tvarohu, kokosovému mléku, vanilce a limetkové šťávě. Podle chuti dosladíme, popř. přidáme limetku nebo vanilku…Ovoce v hrnci chvíli ohřejeme, aby pustilo trochu šťávy a pokud chceme, rozmixujeme. Pokud je ovoce moc kyselé, oslaďte, pokud nevýrazné, můžete přidat třeba trochu marmelády.Do finální pixly dáme vždy trochu tvarohové směsi a trochu ovoce a mírně promícháme. Tím by nám na konci mělo vzniknout krásné mramorování. Pixlu uzavřeme a dáme do mrazáku na několik hodin. Aby se netvořili ledové hrudky, po 45 minutách v mrazáku směs promíchejte a po dalších 45 minutách znovu. Před podáváním je třeba nechat delší dobu povolit. Myslím, že by to fungovalo i přes noc v lednici.
Pokud vás zajímají další mé pokusy, navštivte tuto stránku: https://varousove.wordpress.com/ :)
Autor: varousove | |
Datum vložení: 29.05.2016 21:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz