Čokoládové košíčky:
150 g čokolády na vaření
30 g ztuženého tuku
Pěna :
2 bílky
80-100 g cukr písek
200 g jahod
špetka soli
papírové košíčky
Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly úplně tenké. Jde to dobře. Košíčky dáme ztuhnout, já jsem dala do mrazáku.Odebereme lžíci cukru a jahody rozmačkáme vidličkou. Bílky šleháme se špetkou soli a zbytkem cukru. Když už začnou bílky tuhnout, přidáme jahody a došleháme do husté pěny.Před podáváním košíčky vyloupneme z papíru a naplníme pěnou. Ozdobíme jahodou a ihned podáváme. Přece jen je to čokoláda a měkne.
Pěnu jsme si jako děti dělali hodně často. Je to rychlý dezert, třeba do misky s piškoty. Já jsem ty bílky šlehala v páře, ale nemusí se, i tak se krásně vyšlehají. Je to určeno k rychlé spotřebě.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 04.06.2016 12:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz