TopRecepty.cz

Jahodová bublanina bez bílků


Jahodová bublanina bez bílků

Suroviny

Nálev ze sterilizované cizrny - (je ho jen trochu)
3 žloutky
1/2 hrnku fruktozy
1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě)
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku špaldové mouky
1/4 hrnku řepkového oleje
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce plátků mandlí
jahody podle potřeby
Drobenka:
2 lžíce oleje
2 lžíce fruktozy
podle potřeby hrubá mouka

Postup

Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle)
Přidáme žloutky a zase vyšleháme.Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami.Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí.Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).

Poznámka

Mám alergii na bílky. Určitě se někdy nevyhnu jejich spotřebě, ale možnost využít lák z cizrny se mi docela hodil. Sníh by mi v bublanině chyběl.

autor Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová)
Datum vložení Datum vložení: 11.06.2016 00:26

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz