Nálev ze sterilizované cizrny - (je ho jen trochu)
3 žloutky
1/2 hrnku fruktozy
1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě)
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku špaldové mouky
1/4 hrnku řepkového oleje
1 prášek do pečiva
1-2 lžíce plátků mandlí
jahody podle potřeby
Drobenka:
2 lžíce oleje
2 lžíce fruktozy
podle potřeby hrubá mouka
Nálev z plechovky cizrny nalijeme do misky a vyšleháme z ní sníh. (jde to úplně skvěle)
Přidáme žloutky a zase vyšleháme.Zvlášť do misky dáme obě mouky, prášek do pečiva, fruktozu olej, žloutky a sojové mléko. Přidáme vyšlehané žloutky se sněhem. Vše prošleháme metlou na hladké těsto. Vylijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe jahodami.Z oleje, fruktozy a hrubé mouky vytvoříme drobenku, kterou posypeme koláč. Můžeme ještě posypat i plátky mandlí.Pečeme na 170°C asi 30 minut (vyhřátá trouba).
Mám alergii na bílky. Určitě se někdy nevyhnu jejich spotřebě, ale možnost využít lák z cizrny se mi docela hodil. Sníh by mi v bublanině chyběl.
Autor: JanaDorazinova (Jana Dorazinová) | |
Datum vložení: 11.06.2016 00:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz