Těsto (forma kulatá 28 cm, na obr. forma 34 x 15 cm – 2/3 dávky):
280 g hladké mouky Babiččina volba na křehká těsta
1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
20 g moučkového cukru
100 g másla
1 žloutek
50 ml studené vody
Náplň (forma kulatá 28 cm, na obr. forma hranatá – ½ dávky):
90 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
250 g krémového sýra (Philadelphia)
200 g smetany ke šlehání
Navíc:
500 g jahod
hrst plátkových mandlí
Z uvedených surovin vypracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut v lednici.Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm, vyložte jím formu a dno párkrát propíchněte vidličkou. Vyložte těstem vyloženou formu alobalem a vysypte luštěninami. Pečte „naslepo“ 10 minut. Poté odstraňte alobal s luštěninami a pečte dalších 10 minut.Než se korpus upeče, připravte náplň. Vejce prošlehejte s oběma cukry, přidejte krémový sýr a vymíchejte metlou dohladka. Našlehejte smetanu a vmíchejte ji do vaječné směsi.Krém nalijte do předpečeného korpusu. Teplotu v troubě snižte na 170 ⁰C a opět vložte do trouby. Pečte asi 30 – 35 minut, dokud se nepřestane náplň uprostřed vlnit.Ozdobte jahodami a opraženými plátky mandlí.
Tento i další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/jahodovy-kolac/
Autor: Vareniste.cz (Martina) | |
Datum vložení: 11.06.2016 07:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz